Home Feestzaal Apparatuur voor grote gezelschappen

Apparatuur voor grote gezelschappen

by Tom Cosyns

Koken voor grote gezelschappen, zoals groepen van 150 personen, is een vak apart. Feestzalen beschikken daarom meestal over groot horecakeukens. Omdat alle voeding in grote aantallen verwerkt wordt is het werken met grote, industriële kookketels noodzakelijk.

Werken in een grootkeuken

Werken in de grootkeuken kan alleen onder begeleiding van een instellingskok. Deze kent het klappen van de zweep indien het aankomt op koken voor grote gezelschappen. De bereidingswijze van voeding middels vakkundig groothoreca apparatuur is een specialisme en vergt veel vakkennis. Daarbij moeten er dagelijks ook monsters genomen worden van de voeding, welke bewaard dienen te worden in een vriezer (op minimaal -25c).

De temperatuur van de voeding speelt mede een belangrijke rol. Voeding dient voor het serveren getemperatuurd te worden en moet aan een bepaalde temperatuur voldoen. Deze temperaturen worden bijgehouden op HACCP lijsten.

Koken in een groothoreca keuken betekent dus eveneens bijhouden wat men doet, bewijs verzamelen van temperaturen en monsters nemen. En dat op dagelijkse basis.

Bereidde voeding kan warm gehouden worden in afgesloten ketels of op au bain marie basis.

Industriële horeca apparatuur kopen?

Hebt u voor uw horeca onderneming grootkeuken apparatuur nodig? In dat geval bezoekt u leverancier Spako Food Machinery. Dit ervaren bedrijf levert uitsluitend de beste horeca apparatuur voor industrieelgebruik.

You may also like