Home page Veranda bouwen aan uw feestzaal

Veranda bouwen aan uw feestzaal

by Tom Cosyns

 

Bij het bouwen van een veranda is een nieuwe structuur niet altijd de beste optie. U kunt een nieuwe veranda aan een bestaande structuur bevestigen met behulp van speciaal ontworpen metalen beugels. Een andere optie is het gebruik van steunplanken die aan het frame van de bestaande structuur worden bevestigd.

Veranda funderingen

Er zijn twee basistypen verandafunderingen. De eerste wordt de zuilvormige fundering genoemd en bestaat uit een betonnen kolom. Deze fundering vereist geen speciale materialen en kan zonder problemen worden gebouwd. De gebruikelijke versie bestaat uit beton en zand. Een zuilenfundering kan ook bestaan uit betonnen pijlers.

Het tweede type veranda fundering is van metaal. Dit materiaal bestaat uit niet-ronde buizen van laaggelegeerd staal. Ze zijn gemakkelijk te bewerken, bestaan in verschillende kleuren, en hebben een relatief laag gewicht. Ze bieden ook een goede bescherming tegen corrosie en zijn gemakkelijk te installeren. Metalen tegels kunnen in prijs variëren van laag tot hoog, afhankelijk van hun dikte en het gebruikte type metaal. Roestvrijstalen tegels zijn bijvoorbeeld goedkoper dan aluminium tegels, maar ze zijn minder duurzaam.

Houd er bij het bouwen van een veranda rekening mee dat de vorm en grootte van de veranda van invloed zijn op de funderingsconstructie. Het is raadzaam om uw veranda te ontwerpen in overeenstemming met het ontwerp van uw huis. Een kaderveranda is perfect voor een geprofileerde houten woning, terwijl een bakstenen gebouw een substantiëler schema met een stenen fundering nodig zal hebben. U kunt uw veranda opdelen in lettervormige secties voor een optimale esthetiek.

De fundering van een veranda moet overeenkomen met die van de hoofdwoning. Dit is een belangrijk element bij het bouwen van uw veranda, en u moet hem afstemmen op de fundering van het hoofdhuis om ervoor te zorgen dat hij structureel gezond is. Denk ook aan de materialen voor de wanden van de veranda. Zorg ervoor dat u materialen van hoge kwaliteit kiest, want dat beïnvloedt de uitstraling.

Een veranda inrichten

Als u een grote veranda hebt, overweeg dan om er een feestruimte van te maken. Deze ruimte zal uw huis een spectaculaire uitstraling geven en is perfect voor verschillende activiteiten. U kunt hem gebruiken om buiten te eten, te ontspannen of te entertainen, en u kunt er een paar plantenbakken aan toevoegen om een beetje flair toe te voegen.

Bepaal eerst het doel van uw veranda. Wilt u dat het een ontspanningsruimte wordt, een plek voor entertainment of een parkeerplaats? Dat zal de volgende stappen bepalen. Als u van plan bent de veranda te gebruiken voor vrijetijdsbesteding, wilt u rommel vermijden. Een eenvoudige manier om uw strakke moderne veranda af te bakenen is met pergolalamellen. U kunt multiplex met fineer afwerking of metalen louvres gebruiken. Deze laatste kunnen worden geschilderd in een kleurrijke afwerking voor een meer feestelijke uitstraling.

Een veranda toevoegen aan een bestaande structuur

Het toevoegen van een veranda aan een feestzaalstructuur kan een elegante manier zijn om de ruimte van uw feestzaal uit te breiden en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen de elementen. Veranda’s zijn vergelijkbaar met overdekte veranda’s, en zijn meestal bevestigd aan woongebouwen op de begane grond. Ze bieden schaduw en bescherming tegen de elementen, en omsluiten meerdere zijden van het gebouw, waardoor een koele plek ontstaat om in de schaduw te zitten. Vóór de uitvinding van de airconditioning sliepen de mensen zelfs buiten op hun veranda!

Een gebogen veranda maken

Een veranda is een uitnodigende plek om gasten te ontvangen. Gewoonlijk hoort hij bij een huis en kan hij prachtig worden versierd met bloemen, schilderijen, decors en kunstwerken. Welke decoratie u kiest, hangt af van de middelen die u ter beschikking hebt. Afhankelijk van het seizoen kunt u planten en bloemen gebruiken.

Een veranda kan plat of gebogen zijn. Een gebogen veranda geeft een elegante uitstraling en biedt schaduw. Het is een geweldige aanvulling op een rechthoekige woning en is perfect voor kleinere woningen. Gebogen veranda’s kunnen worden bevestigd aan een huis of vrijstaand.

Een veranda heeft vele voordelen. Behalve dat het een geweldige plek is om gasten te ontvangen, kan het ook dienen als opslagruimte. Kinderen hebben de neiging om speelgoed rond te laten slingeren, en het kan moeilijk zijn om het op te bergen. Een veranda biedt de ideale opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen, en het is altijd toegankelijk.

Het maken van een gebogen veranda kan uw feestzaal eleganter maken. Gebogen veranda’s zijn hoger gebouwd dan hun platte tegenhangers, waardoor er meer ruimte is om gasten te ontvangen. Gewoonlijk liggen ze minstens 450 mm boven de grond. Deze hoogte staat bekend als plinthoogte.

Interesse in het plaatsen van een Veranda of bijgebouw? Kijk dan eens naar de website van verandaswillems.be voor meer inspiratie.

You may also like