Home Uncategorized Feestzaal beveiligen

Feestzaal beveiligen

by Tom Cosyns

Heel wat mensen in de horeca maken gebruik van draadloze alarmsystemen. Vandaag spreken we op de Qolsys IQ2 Panel Plus draadloze touchscreen alarmsystemen van Quality of Life Systems (Qolsys). Het IQ2 Panel 2+ is een autonoom draadloos alarmsysteem dat voorzien is van een functie en dat direct uit de doos wordt geleverd. Op het eerste gezicht ziet het er vrij duur uit, maar als je kijkt naar alle modules en radio’s die standaard ingebouwd zijn, is het eigenlijk heel redelijk. De meeste andere mfgs. systemen komen kaal en deze radio’s en modules zijn add ons. En terwijl dit systeem op zichzelf staat, is het, als het verbonden is met de alarm.com-dienst, wel voorzien van de crash- en smashbeveiliging, waardoor de zorgen die vaak gepaard gaan met een alles in één systeem als dit, worden weggenomen.

qolsys iq2 plus

Qolsys heeft drie verschillende versies van het IQ2 Panel Plus uitgebracht en elke versie heeft standaardfuncties die in al deze verschillende modellen hetzelfde zijn, met als enige verschil de meegeleverde secundaire draadloze ontvanger die gebruik kan maken van oudere draadloze sensoren uit de DSC PowerSeries, Interlogix / GE en Honeywell. Hierover later meer…

Opmerking: Er is nog steeds een IQ-paneel 2 van de vorige generatie beschikbaar (zonder de “Plus”), maar deze is niet voorzien van een PowerG-draadloze of de secundaire draadloze ontvanger voor oudere draadloze sensoren. Wij verkopen dit oudere model echter niet.

qolsys iq 2 plus paneel

Deze panelen worden uit de doos geladen en zijn voorzien van ingebouwde Alarm.com mobiele communicatoren, zodat u gebruik kunt maken van de Alarm.com Residential Interactive Services, gebruik kunt maken van de alarmcentrale, of beide. Dit paneel heeft een high-definition 7″ scherm met een resolutie van 1280 x 800 en werkt door middel van vegen van het scherm en gebaren waardoor het soepel te gebruiken is en vergelijkbaar met de bediening van een moderne tabletcomputer. De pictogrammengestuurde menu’s maken dit een makkie om te gebruiken.

qolsys iq plus

De technologie die de IQ2 Plus aandrijft is het Android-besturingssysteem en krijgt zijn kracht van de Qualcomm SnapDragon-chipset. De IQ2 Plus panelen hebben ook Wi-Fi die wordt gebruikt om de IQ Remote add-on keypads aan te sluiten. Het paneel bevat ook Bluetooth waarmee u
Sluit uw telefoon aan en gebruik de luidsprekers via een Bluetooth-verbinding. Elk model heeft ook een ingebouwde Z Wave controller die u kunt gebruiken om een Z Wave netwerk voor domotica op te zetten. U kunt hiervan gebruik maken door te kiezen voor de Alarm.com Residential Interactive-niveaus, aangeduid als Interactive plus automatisering en goud. Het systeem heeft ook een 5 MP vaste-focus camera die kan worden gebruikt om systeemgebeurtenissen zoals bewapening of ontwapening vast te leggen. Deze gebeurtenissen kunnen natuurlijk naar uw telefoon of e-mail worden gestuurd als u het juiste alarm.com-servicepakket hebt. Het systeem beschikt ook over een stereomicrofoon en luidsprekers. De piëzosirene die in de IQ2 Plus is opgenomen heeft een 85 decibel rating.

qolsys iq 2 decibel

Elk model van de IQ2 Plus-panelen kan tot 128 veiligheidszones bevatten, wat betekent dat u tot 128 draadloze deur/raam-zenders, bewegingsmelders, glasbreukmelders, enz. kunt toevoegen. Aangezien de IQ2 Plus panelen de ingebouwde Z Wave controllers hebben, kunt u tot 119 Z Wave apparaten gebruiken, zodat u zaken als Z Wave thermostaten kunt gebruiken die u op afstand handmatig kunt bedienen of scènes kunt instellen om onder bepaalde omstandigheden te activeren. U kunt tot 80 lampen gebruiken, tot 6 sloten, tot 6 thermostaten, tot 6 garagedeuren, tot 21 verschillende Z Wave apparaten. U kunt ook maar liefst 242 gebruikerscodes hebben voor het in- en uitschakelen van het systeem. Dit maakt het IQ2 Plus paneel niet alleen goed voor het huis, maar ook voor het bedrijfsleven. U kunt ook eenvoudige, normaal gesproken gesloten hardwired switches gebruiken vanwege de twee hardwired zones van het IQ2 Plus-paneel. Deze maken het mogelijk om een deurschakelaar te gebruiken als er bijvoorbeeld een deur in de buurt van het hoofdbedieningspaneel is. En ten slotte kunt u desgewenst een lage stroom addistionele sirene gebruiken vanwege de één open collectoruitgang van het paneel. Meer weten over toegangscontrole

Een van de slimste kenmerken die de IQ2 Panel Plus-systemen integreren in hun standaardfuncties is het opnemen van PowerG draadloze ontvangers. Elk model IQ2 Panel Plus-paneel heeft een PowerG draadloze transceiver. De PowerG draadloze technologie is het nieuwste op het gebied van draadloze beveiligingsapparatuur. Draadloze PowerG-apparaten hebben een uitzonderlijk bereik voor plaatsing vanaf de zendontvanger, dat kan oplopen tot een indrukwekkende kwart mijl. De PowerG draadloze apparaten zijn ook gecodeerd, zodat niemand de werking van de sensoren kan manipuleren door herhalingsaanvallen uit te voeren. De gebruikte sensoren en zenders hebben ook functies voor frequentiehopping. Frequency hopping helpt niet alleen bij de integriteit van de gegevens, maar helpt de zenders ook om de minste weerstand te gebruiken. Deze benadering met de minste weerstand helpt ook de levensduur van de batterij te sparen en de draadloze PowerG-apparaten hebben een levensduur van zes tot acht jaar voordat u ze moet vervangen.

You may also like