Home Uncategorized Hoe kunt u uw sociale intranet gebruiken om bedrijfsnieuws

Hoe kunt u uw sociale intranet gebruiken om bedrijfsnieuws

by Tom Cosyns

Interne communicatietips: Hoe kunt u uw sociale intranet gebruiken om bedrijfsnieuws en aankondigingen te verspreiden?

Communicatie is de sleutel tot vrijwel elke organisatie op de planeet. Als de communicatie uit elkaar valt, valt al het andere weg. Daarom proberen managers en CEO’s de kwaliteit van de communicatie tussen de medewerkers voortdurend te verbeteren.

Met dit in het achterhoofd moet de communicatie op het hoogste niveau ook worden gestroomlijnd om te voorkomen dat er hindernissen worden genomen, en hier komen nieuws en aankondigingen in het spel.

Wanneer een organisatie een bepaalde omvang bereikt, is het niet echt mogelijk om zich rond de conferentietafel te verzamelen om een persoonlijke aankondiging te doen of om recent nieuws en gebeurtenissen te communiceren. Immers, veel van deze informatie moet worden verspreid over het hele bedrijf, waardoor deze methode zeer ineffectief is voor bedrijven met 50 of meer werknemers.

Het vinden van een communicatiemiddel om het bedrijfsnieuws te verspreiden is cruciaal. In deze post ga ik een aantal interne communicatietips behandelen, en hoe je sociale intranetsoftware kunt gebruiken om bedrijfsnieuws en aankondigingen te verspreiden.

Sociale intranetsoftware is de absolute beste manier om bedrijfsnieuws en aankondigingen te verspreiden.
interne communicatietips – intranetnieuws

Naarmate de technologie vordert, duiken er steeds nieuwe zakelijke communicatiemiddelen op. Sommige daarvan dienen als voorbijgaande trends, maar andere komen met een blijvende kracht die eenvoudigweg niet kan worden ontkend.

Intranet software zit comfortabel in de laatste categorie, omdat het door iedereen in uw organisatie gebruikt kan worden. Het beste intranetplatform zal groeien naast het technologische landschap zelf, waarbij nieuwe ontwikkelingen worden geïntegreerd en verder wordt gewerkt aan het creëren van de best mogelijke gebruikerservaring.

Bedrijfsintranetsoftware wordt om vele redenen omarmd, waarbij communicatie een van de belangrijkste is om in de verf te zetten.

Naast interactie- en samenwerkingsvoordelen dient uw intranet als een uitstekend platform voor bedrijfsbrede communicatie van medewerkers op het hoogste niveau. Het is in die zin een volwaardig intranet-nieuwskanaal voor uw organisatie dat op elk moment van de dag of week kan worden gebruikt.

Waarom moet u bedrijfsnieuws op uw intranet delen? Wat zijn uw doelen? Wat zijn de voordelen?
interne communicatiedoelstellingen – intranetnieuws

Uw intranetnieuwskanaal zal meetbare resultaten hebben, maar het is nuttig om uw doelstellingen te verstevigen voordat u verder gaat.

Het verbeteren van de communicatie op het werk is een effectieve manier om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen, maar dat is slechts een krasje op de oppervlakte van wat er mogelijk is als uw sharepoint intranet software goed wordt gebruikt.

Voordat u enkele interne communicatietips opsomt, moet u nadenken over uw doelstellingen. Nu, uw doelen kunnen aanzienlijk verschillen van andere organisaties, maar de volgende zijn enkele voorbeelden van doelen en voordelen die u zult ervaren wanneer u de interne communicatie verbetert.

Verhoogde helderheid en transparantie – Wanneer details door elkaar worden gehaald, kan het herstellen vaak een moeilijke ervaring zijn. Dit geldt vooral als het gaat om nieuw beleid en nieuwe procedures, en deze verwarring komt vaak voor omdat mensen niet opletten. Ze kunnen ook het gevolg zijn van slechte communicatie, en het verbeteren van de manier waarop werknemers hun dagelijkse bedrijfsnieuws krijgen kan de beste manier zijn om deze problemen op afstand te houden.
Verbeterde medewerkersbetrokkenheid – Een betrokken medewerker is een medewerker die a) eigenaar is van projecten en taken, b) duidelijk is over doelstellingen en verwachtingen, en c) daadkrachtig optreedt namens het bedrijf. Het verbeteren van de betrokkenheid van werknemers is zeker gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar vaak komt het erop neer dat elke persoon zich lid voelt van de organisatie, in plaats van iemand die elke dag gewoon zijn of haar tijd registreert. Het goed overbrengen van bedrijfsnieuws kan zeer effectief zijn bij het stimuleren van de betrokkenheid van werknemers=.
Constructieve Feedback (Multi-Way Communicatie) – Een van de beste dingen bij het versturen van een massaal bericht is dat u het kunt gebruiken als platform voor een discussie of om feedback te krijgen van medewerkers. Feedback van medewerkers is onmisbaar, omdat het gebruikt kan worden om ieders ervaring te verbeteren. Dit kan ook een uitstekende manier zijn om potentiële problemen in de kiem te smoren als ze aan het licht komen via een aankondiging, die ook zal voortvloeien uit de hulp van medewerkers.
Consolidatie van Softwareapplicaties – Tegenwoordig lijkt het alsof er voor vrijwel elke taak een gespecialiseerd type software bestaat. Het in- en uitloggen van applicaties alleen al om een snelle, eenvoudige taak uit te voeren, kan de hele dag door nogal wat tijd kosten, laat staan de hele werkweek. Het is vermoeiend. Wanneer uw medewerkers niet meer tussen applicaties hoeven te bewegen om updates te krijgen over de laatste gebeurtenissen binnen de organisatie, begint dit probleem te vervagen.
Verbeterde bedrijfscultuur – De cultuur van een bedrijf kan een vrij grote impact hebben op hoe het wordt bekeken door uw interne publiek (medewerkers) en externe publiek (klanten). De onderlinge verbondenheid van de hedendaagse internet-centrische wereld heeft het zo gemaakt … de moderne consument wil zich dichter dan ooit bij de bedrijven die hij ondersteunt voelen, en dit is waar de bedrijfscultuur zich afspeelt. Uw intranet-nieuwskanaal is perfect voor het delen van aankondigingen die uw organisatie een eigen “merkstem” kunnen geven, iets wat gewoonweg niet gekocht of verkocht kan worden.
Bespaarde tijd (en geld) voor Upper-level Employees – Zoals u mag verwachten, kan het verspreiden van nieuws naar iedereen binnen uw organisatie een fulltime baan zijn. Het plaatsen van nieuws en aankondigingen op uw intranet is een eenvoudig, intuïtief proces. Dit betekent dat iedereen die met dergelijke verantwoordelijkheden belast is, kan verwachten tijd te besparen na het maken van de overstap.

You may also like